Brčko 

Brčko: Promovisana zbirka poezije „Paučinasta sreća“, autorice Jasemine Ademović

Organizator ove promocije je Bošnjačka kulturna zajednica „Ihlas“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

Piše: Azra Bijedić

Jučer je u brčanskom Domu Islahijeta upriličena promocija zbirke poezije „Paučinasta sreća“, autorice Jasemine Ademović.

Organizator ove promocije je Bošnjačka kulturna zajednica „Ihlas“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Jasemina Ademović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

Zlatna medalja za poeziju

Ova autorica je prije oko mjesec dana gostovala u Rumuniji gdje je predstavila svoju poeziju i osvojila zlatnu medalju, zajedno sa certifikatom i diplomom za najbolju pjesmu.

„Rekla bih da je najznačajnije u ovom opusu posveta knjige mom mužu. Radila sam još jednu knjigu skupa sa ovom, gdje mi je isto tako recenzent bio mladi profesor i lektor Medinić i sve pohvale imam za jednog takvog novinara i profesora kao što je on“, kazala je autorica, koja već u avgustu planira objaviti novu knjigu pod nazivom „Ruzmarin na reveru“.

„Bavim se sa kulturom od malih nogu, od nekih 7-8 godina, i bila sam u svim eminentnim centrima, kao što su pozorište, hor, folklor, muzička sekcija, gluma itd., a pisanjem se bavim od mog četvrtog razreda“, rekla je Ademović.

U knjizi se nalazi oko 50 pjesama

„Ono što bih karakteristično istakao za pjesnikinju jeste da je ona pjesnik trenutka. Sve njene pjesme su nastale u određenom naletu inspiracije. Ona je žena koja je mnogo toga proživjela i njeno pjesništvo je duboko iskustveno. Knjiga donosi širok dijapazon motiva, sa socijalnom literaturom, ljubavnom poezijom, a u knjizi se nalazi oko 75 pjesama“, kazao je Razim Medinić, recenzent knjige.

Izvor: Otisak.ba

Još vijesti iz ove kategorije