Brčko 

Brčko: Večeras promocija knjige “Paučinasta sreća” autorice Jasne Ademović

Kako je najavljeno, pored autorice, o knjizi će govoriti profesori Razim Medinić i Kemal Ljevaković.

Foto: Ihlas

Novinar: Adis Mujdanović

Bošnjačka kulturna zajednice “Ihlas” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine organizira promociju zbirke poezije “Paučinasta sreća” autorice Jasemine Ademović*.

Kako je najavljeno, pored autorice, o knjizi će govoriti profesori Razim Medinić i Kemal Ljevaković. Promocija će biti upriličena u brčanskom Domu Islahijjeta, 8. juna sa početkom u 18 sati.

Biografija autorice

*Jasemina (Jasna) Ademović poznato je ime na poetskoj sceni. Rođena je 1960. godine u Koraju. Školovala se i živjela u Brčkom, gdje je i počela svoju spisateljsku karijeru. Još kao djevojčica iskazivala je veliku nadarenost za umjetnost, kako za književnost, tako i za muziku, slikarstvo, ples i film. Bila je članica svih eminentnih kulturnoumjetničih društava u Distriktu. Godine 2012. objavila je samostalnu zbirku poezije “Snovi spleteni rosom”. Njena književna djela zastupljena su u brojnim regionalnim i međunarodnim časopisima, zbornicima, kao i zajedničkim/grupnim zbirkama poezije. Dvadeset i pet godina živjela je u Norveškoj, gdje je kontinuirano djelovala i stvarala. Aktivno radi na objavljivanju svog bogatog pjesničkog opusa koji će javnosti biti predstavljen u nekoliko knjiga. (Izvor: Paučinasta sreća – Ademović)

otisak.ba

Još vijesti iz ove kategorije