Brčko 

Najava protestne šetnje: „Da se više nikome ne ponovi!“

U nedjelju 9.6.2019.godine u 14.00 časova na Trgu mladih u Brčkom (plato ispred hotela Posavina), organizovaćemo okupljanje (Protestnu šetnju) kojom želimo da skrenemo pažnju na probleme koji su godinama pristutni u brčanskom porodilištu.

“Cilj nam je da se okupe ljudi koji će na  miran i dostojanstven način  ukazati na  to da su problemi u porodilištu problemi svih nas i da svi mi treba da podignemo svoj glas i da utičemo na promjene. Nije dovoljno ako samo sjedimo kod kuće i prepričavamo svoja loša iskustva iz porodilišta.  Naša je dužnost i obaveza, kao svjesnih i odgovornih građana, da utičemo na to da nam porodilište bude po mjeri majke i bebe, mjesto najljepšeg životnog susreta  i početak srećnog i zdravog  života.

Zbog svih beba koje tek treba da se rode, zbog svih majki koje zaslužuju dostojanstven porođaj, pridružite nam se u nedjelju!

Skup u pokretu  uredno je  najavljen Policiji Brčko distrikta, koja će nas pratiti u šetnji do Bolnice i nazad. Naglašavamo da neće biti zadržavanja ispred Bolnice.

Molimo sve dobronamjerne sugrađane da se na skupu ponašaju dostojanstveno te se unaprijed ograđujemo od svih političkih i nacionalnih podjela”, istakli su u svome dopisu za medije iz Udruženja građana Beba više.

Još vijesti iz ove kategorije