BiH 

U Tužiteljstvu BiH održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migranata

Sastankom je predsjedavala glavna tužiteljica Gordana Tadić, a središnje teme odnosile su se na aktuelna dešavanja u procesuiranju povećanog broja ilegalnih migracija u BiH, kao i pitanjima iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

 

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, koja okuplja predstavnike pravosudnih institucija i agencija za provođenje zakona sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, održan je danas u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o aktulenoj problematici u segmentu borbe protiv ilegalnih migracija, krijumčarenja ljudi i trgovine ljudima radi eksploatacije žrtava.

U BiH je zabilježen povećan broj slučajeva krijumčarenja ilegalnih migranata, koji je djelom prouzročen povećanim prilivom migranata u BiH, a agencije za provođenje zakona, ulažu maksimalne napore na dokumentiranju i procesuiranju osoba, koji se koriste teškom situacijom i položajem migranata kako bi ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

U proteklih nekoliko mjeseci, realizirano je više operativnih akcija, u kojima su otkrivene organizirane skupine počinitelja kaznenih djela krijumčarenja osoba, koje su vršile krijumčarenje većeg broja migranata te ostvarivale nezakonitu imovinsku korist.

Na sastanku udarne grupe, razgovarano je o aktivnostima koje se u borbi protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija provode na području BiH, kao i međunarodnim operacijama i suradnji u segmentu dokumentiranja, otkrivanja i procesuiranja ovih kaznenih djela na međunarodnoj razini.

Još vijesti iz ove kategorije