Brčko 

Brčko: Završeni radovi na obilaznici

Predstavnici Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ danas su zajedno s predstavnicima lokalne vlasti i javnih insitucija obišli obilaznicu Distrikta, završene, kako je bilo i najavljeno, 15. svibnja tekuće godine.

Vlada Brčko distrikta zajedno sa JP „Putevi Brčko“ realizira projekt obilaznice u dijelu od naselja Gredice do Gorica u duljini od 18,6 km. Osim toga izgrađena su i dodatni kilometri ceste.

„Urađeno je i 24 km paralelnih puteva s lijeve i desne strane, te regulacija 18 bujučnih vodotokova, što se posebno u ovom kišnom razdoblju pokazalo koliko je važno. Uradili smo, između ostalog, i 23 km cjevovoda s prorezom za unutarnju odvodnju“, rekao je Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“, podsjetivši da će obilaznica u konačnici koštati nešto više od 27 milijuna eura, obezbijeđenih kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj.

Realizaciju najvećeg infrastukturnog projekta pozdravio je i gradonačelnih Brčkog Siniša Milić.

„Ova saobraćajnica će u svakom slučaju doprinijeti da se rastereti saobraćaj kroz centar grada. Siguran sam da će ona odgovoriti svojoj svrsi i namjeni. Postoje i inicijative, u zadnje vrijeme su intenzivirani razgovori o tome, da uz ovu trasu bude buduća saobraćajanica, koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za što smo veoma zainteresovani“, izjavio je Milić.

Iako su građevinski radovi na obilaznici završeni, to ne znači da ćemo se moći provozati, jer sada slijedi tehnički pregled projekta, u nadležnosti vladinog Odjela za javnu sigurnost.

radiobrcko.ba

Još vijesti iz ove kategorije