Brčko 

“Domovina u srcu” postavljena u zgradi Islahijeta


„Domovina u srcu“ naziv je sinoć otvorene izložbe o istorijskom putu Bosne od srednjeg vijeka do posljednjeg ratnog perioda, koju je u organizaciji Muzeja Oružanih snaga BiH, a u povodu 27. Godišnjice 108-215 Viteške motorizovane brigade Brčko, organizovala Koordinacija boračkih udruženja ARBIH za Distrikt.

“Postavka je samo dio arhivske građe kojom raspolaže muzej u kasarni Dubrave, a obogaćena je izloženim ratnim zastavama, potom eksponatima naoružanja kao i dokumentacionom foto i video građom“, rekao je prilikom otvaranja izložbe major II Pješadijskog puka Oružanih snaga BiH Almir Kuluglić.

U ime Koordinacije boračkih udruženja ARBIH za Distrikt, Fahrudin Džanić je naglasio da je primarni cilj izložbe osigurati mladim naraštajima upoznavanje sa istorijskim činjenicama, koje se ne izučavaju u školskim programima.

Izložbu je inače otvorenom proglasio predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić, uz poziv posebno mladima da izložbu, koja ostaje otvorena do 20 maja, obavezno posjete, pretvarajući boravak u zgradi Islahijeta u nesvakidašnji čas istorije.

radio.brcko

Još vijesti iz ove kategorije