BiH 

Glavna tužiteljica se sastala sa predstavnicima GIZ-a

Glavna tema sastanka je misija procjene u slijedećoj fazi projekta –„Borba protiv teških oblika kriminala na Zapadnom Balkanu“.

Središnje teme razgovora glavne tužiteljice Gordane Tadić sa predstavnicima GIZ-a, odnosile su se na izazove sa kojima se suočavaju tužiteljstvo i agencije za provođenje zakona u istragama organiziranog kriminala i teških oblika kriminala, rad zajedničkih istražnih timova i međunarodne operacije, kao i budući sporazum BiH o suradnji sa EUROJUST-om.

S obzirom da se aktuelni projekat završava u ožujku / martu naredne godine, cilj je nastaviti sa trogodišnjim projektom koji bi se fokusirao na regionalni aspekt suradnje i razvoj kapaciteta zemalja korisnica projekta.

Glavna tužiteljica Tadić zahvalila se na značajnoj dosadašnjoj suradnji i potpori realiziranoj u okviru projekta „IPA-2017 Borba protiv teških oblika kriminala na Zapadnom Balkanu“, koji je intenzivno jačao regionalnu suradnju, te podržala nastavak projekta koji se uspješno provodi dugi niz godina i daje konkretnu potporu u edukaciji, izgradnji kapaciteta, kao i radu na predmetima koji zbog složenosti iziskuju velika sredstva.

Tim za procjenu GIZ-a, koji je boravio u posjeti Tužiteljstvu BiH, činili su: g. Christopher Will, GIZ projektni menadžer,

  1. Mushfig Mammadov, GIZ pravni savjetnik u okviru projekta, g. Hendrik Bursee, GIZ ekspert za sigurnost, GIZ-ov ured SR Njemačka.

Na sastanku je svakako bio prisutan i GIZ tim smješten u Tužiteljstvu BiH -Malči Gabrijelčić i Amina Mašović.

 

Još vijesti iz ove kategorije