BiH 

Poplave u Unsko-sanskom kantonu: Put prema Gornjim Srbljanima zatrpava kamenje i drveće koje nosi bujica (FOTO)

Foto: cazin.net

Lokalni putni pravac prema Gornjim Srbljanima trenutno je zatvoren zbog drveća i kamenja koje je bujica nanosi na lokalni put.

Na teren je poslana mehanizacija angažirana od strane Zavoda za prostorno uređenje Bihać koja bi trebala ukloniti nanose, te se normalizacija saobraćaja očekuje u narednim satima.

Zahvaljujući aktivnostima Savjeta mjesne zajednice Srbljani sinoć su očišćeni svi propusti i kanali uz navedeni putni pravac zahvaljujući kojem je ubrzan protok vodene bujice.

Foto: cazin.net

Podsjećamo, cazinski vatrogasci imali su više intervencija zbog poplava na području grada. Osim u JU “Gimnazija” Cazin, intervenisali su u Slatini, Mutniku, Ćoralićima. Veća plavljenja nastoje se spriječiti postavljanjem vreća pijeska, a na terenu u Slatini korišten je i skip JKP Vodovod i Čistoća.

Intervencije su evidentirane i na mostovima Rajak i Prkos, koji su trenutno prohodni, dok je u Pervizima, gdje se voda prelijeva preko mosta, onemogućeno odvijanje saobraćaja. Most je u prekidu u Stijeni ispred starog grada, gdje je došlo do porasta vodostaja Horljave.

Izvor: fokus.ba

Još vijesti iz ove kategorije