Brčko 

Brčko: Otvaranje muzeja „Domovina u srcu“ u utorak, 14. maja 2019. godine

Otvaranje muzeja „Domovina u srcu“ u utorak, 14. maja 2019. godine

 

Povodom obilježavanja dvadesetsedme godišnjice od formiranja 108./215. Viteške motorizovane brigade Brčko, Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Drugim pješadijskim (rendžerskim) pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dovodi izložbu „Domovina u srcu“ u Brčko.

 

Drugi pješadijski (rendžerski) puk OS BiH baštini identitet i vojno naslijeđe jedinica i konstitutivnih naroda iz kojih potiče Armija Republike Bosne i Hercegovine. Puk izdaje bilten pod nazivom “Armija Republike Bosne i Hercegovine”, učestvuje u obilježavanjima značajnih datuma i događaja, a muzejski depo Komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka raspolaže sa bogatom kolekcijom naoružanja, zastava, fotografija i dokumentacione građe, čiji će dio za građane Brčko distrikta BiH biti izložen u prostorijama BZK „Preporod“ Brčko, na adresi Islahijet broj 3, od 14. maja do 19. maja 2019. godine.

 

Svečano otvaranje izložbe „Domovina u srcu“ je 14. maja 2019. godine, sa početkom u 17:00 sati.

 

Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu BiH poziva građane Brčko distrikta BiH da posjete izložbu i prisustvuju svečanom otvaranju.

 

Još vijesti iz ove kategorije