Svijet 

Pronađeno više od 1000 pušaka i pištolja u vili koja pripada nasljednicima poznatog biznismena Getija

Na snimcima iz vazduha vidi se kako je policija ispred kuće položila gomilu oružja

Policija i federalni agenti pronašli su jednoj kući bogatom dijelu Los Anđelesa, Bel Eru, više od 1.000 komada oružja, uglavnom pušaka i sačmarica.

Na snimcima iz vazduha vidi se kako je policija ispred kuće položila gomilu oružja – puške, pištolje i sačmarice, kao i municiju.

– Nikad nisam vidio ovoliko oružja u mojoj karijeri, dugoj 31. godinu – rekao je policajac Kris Ramirez (Chris).

Inače, policija je na osnovu dojave da u kući neko trguje oružjem stigla da ispita o čemu se radi i potom uhapsila Hirarda Saenza (Girard, 57).

Kuća se nalazi u bogatom kraju, gdje žive poznate ličnosti, a u blizini je i Playbojeva vila.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Otkriveno je i da se kuća vodi na Sintiju Bek (Cynthia Beck) koja ima troje djece sa Gordonom Getijem (Getty), poznatim biznismenom. Bekova je kupila kuću prije 18 godina, ali se ne zna je li povezana sa ovom ogromnom zapljenom. Bekova posjeduje nekoliko nekretnina u Los Anđelesu.

Gordon Geti je i sin nekadašnjeg naftnog tajkuna Džon Pol Getija (John Pol Getty). Porodica je postala veoma poznata 1973. godine kada je kidnapovan unuk Pola Getija.

Otmičari su tražili 17 miliona dolara (više od 15,1 miliona eura) koje Geti nije htio platiti.

Na kraju je platio 2,2 miliona dolara (više od 1,9 miliona eura), a unuk je, doduše bez jednog uha, pronađen živ na jednoj benzinskoj pumpi.

avaz.ba

Još vijesti iz ove kategorije