Brčko 

Najavljen 16. Međunarodni malonogometni Bajramski turnir

U prostorijama Nogometnog saveza Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen 16. Međunarodni malonogometni Bajramski  turnir u organizaciji  Nogometnog saveza Brčko distrikta BiH, Malonogometnog kluba Klanac i Udruženja nogometnih sudija i instruktora Brčko distrikta BiH.

16. Međunarodni Bajramski turnir počinje 24. decembra  i igra se u dvorani Ekonomske škole.

“Izvlačenje parova za one koji se prijave da budu učesnici održaće se u subotu 22. decembra od 17 sati u prostorijama NS Brčko distrikta BiH” rekao je Izet Banda, predsjednik   Nogometnog saveza Brčko distrikta BiH.

Glavni pokrovitelj  organizacije 16. Međunarodnog Bajramskog turnira je Vlada Brčko distrikta.

“Pored Vlade Distrikta imamo i druge donatore Bajramskog turnira koji će sigurno uzeti učešće u finansiranju. Finansiranje je pozamašno ako se uzme u obzir da je nagradni fond 15.000 konvertibilnih maraka” rekao je Banda.

Takmičenje će se odvijati u konkurenciji seniora, juniora, kadeta, pionira, pjetlića i veterana.

“Napomenućemo da imamo i turnir posvećen preminulom legendarnom brčanskom fudbaleru Ibrahimu Kevriću Mazalu. Kao i do sada očekujemo veliko učešće kako ekipa iz Bosne i Hercegovine tako i ekipa iz susjednih država, Srbije i Hrvatske. Očekujemo ove godine veći broj ekipa. Prošle godine učešće je uzelo 88 ekipa a ove godine očekujemo da broj pređe 90.”

Utakmice će suditi provjerene sudije, a u završnom dijelu sudiće sudije koje sude utakmice u  Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na turniru nije isključena ni ženska konkurencija.

Još vijesti iz ove kategorije