Brčko 

Članovi protestnog odbora advokata: Obavještenje o organiziranju protesta

foto: ilustracija

Obavještenje o organizovanju protesta sa obustavom rada i zastupanja advokata u postupcima pred sudovima i organima uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zbog uvedene fiskalizacije u advokatskoj djelatnosti 

 

Obavještenje za javnost

Odlukom Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine i Advokatske komore Republike Srpske, organizuje se protest sa obustavom rada i zastupanja advokata u postupcima pred sudovima i organima uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zbog uvedene fiskalizacije u advokatskoj djelatnosti, počev od 26. 4. 2019. godine, a protest sa obustavom rada će trajati sve dok se ne udovolji zahtjevu i izmjeni Zakon o fiskalnim sistemima u Brčko distriktu BiH, na način da se advokatska djelatnost izuzme fiskalizacije, a odluka se odnosi na sve advokate članove Advokatske komore Federacije BiH i Advokatske komore Republike Srpske.

Za vrijeme trajanja protesta sa obustavom rada i zastupanja, niti jedan advokat, stručni saradnik, advokatski pripravnik ili zaposlenik u advokatskoj kancelariji neće ulaziti u sud, neće podizati poštu iz pretinca, niti će primati bilo kakve dostave putem kurira, redovne pošte ili na neki drugi način od sudova i organa uprave Brčko distrikta BiH.

Za vrijeme trajanja protesta sa obustavom rada i zastupanja, nijedan advokat, stručni saradnik, advokatski pripravnik ili zaposlenik u advokatskoj kancelariji neće pristupiti u sud na ročište, raspravu, pretres ili bilo koju radnju u sudu, kao i na raspravu, ročište ili bilo koju radnju u organima uprave.

Pročitajte opširnije u prilogu:

OdlukaS1

OdlukaS2

Scan3

 

 

 

 

 

Još vijesti iz ove kategorije