Brčko 

Brčko: Ukradeno oko 300 litara goriva, preko vikenda zabilježene dvije saobraćajne nezgode

IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 14.12.2018. godine do 17.12.2018. godine


KRIMINALITET

U izvještajnom periodu Policija je zaprimila jednu prijavu krivičnog djela, gdje se dana 14.12.2018 godine oko 07,15 sati Policiji obratio građanin Brčkog, radnik firme iz Čelića, i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih, iz traktora vlasništvo navedene firme otuđeno oko 300 do 400 litara pogonskog goriva dizel. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su izašli na lice mjesta i obavili uviđaj, kojim je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krađa” iz člana 280 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. S obzirom na navedeno Policijski službenici preduzimaju ranje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalaska otuđenog goriva.

JAVNI RED I MIR:

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake tjelesne povrede, a zabilježena je i materijalna šteta nastala na vozilima.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili sedamnaest vozača i vozila, gdje je kod deset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u pet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Šef Operativno komunikacijskog centra,  dr Halid Emkić

Još vijesti iz ove kategorije