Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!

Podržite borbu protiv nasilja nad djecom dolaskom na predstavu ”Gnijezdo ljubavi” u Brčkom i Tuzli

U srijedu, 19.12. u 12.00 časova, u Domu kulture u Brčkom, biće odigrana humanitarna predstava za djecu i mlade „Gnijezdo ljubavi“, a ista predstava će biti izvođena u četvrtak, 20.12. u 18.00 časova, u Narodnom Pozorištu u Tuzli.

Predstava je nastala kao zajednički projekat IN fondacije, namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina, a bavi se vrlo aktuelnom temom – nasiljem i prevencijom nasilja kod djece i mladih. Režiju predstave potpisuje glumica Narodnog pozorišta RS, Slađana Zrnić, dok glavne uloge igraju Duško Mazalica, Branka Mišić i Senad Milanović.

Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM u Brčkom, odnosno 4 KM u Tuzli, ide za podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, u sklopu programa prevencije nasilja u životima djece i mladih u BiH koji provodi IN fondacija (fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH) za otvaranje dva nova dnevna centara „Gnijezdo“.

Dnevni centri „Gnijezdo“ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj. Jedan od takvih modela je Dnevni centar ‘Gnijezdo’, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica.

Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od 150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

Kampanjom „Gnijezdo ljubavi“ želimo informisati javnost da je briga šire zajednice o zdravlju, sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje“.

Pozivamo vas da prisustvujete izvođenju predstava i kupovinom ulaznice pružite podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“ kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Podršku tokom cijele godine možete pružiti članstvom i donacijom klubu prijatelja djece IN fondacije „Klubko“, a aktivnosti pratite putem sajta www.infondacija.org kao i na društvenim mrežama, putem zvanične Facebook stranice i Instagram naloga IN fondacije, uz korišćenje hashtag-a #gnijezdoljubavi.

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti