Brčko 

Smijenjen Mirsad Đapo: “Tužbom ću dobiti najmanje 100.000 KM”

Đapo je u izjavi za Otisak kazao da je čuo da su ga razriješili, “iako su svi svjesni da to nema veze sa zakonom”.

Upravni odbor Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” večeras je donio odluku o smjeni direktora Mirsada Đape zbog ispunjavanja uslova za penziju, nezvanično saznaje Otisak.ba.

Novinar Otiska je pokušao stupiti u kontakt sa predsjednikom UO-a Antom Ilićem, ali on nije odgovorio na telefonski poziv.

Također nezvanično, sutra ujutro bi predstavnik Saveza za bolju budućnost (SBB) u UO-u trebao predložiti osobu koja će vršiti dužnosti direktora najvećeg brčanskog javnog preduzeća.

Đapo je u izjavi za Otisak kazao da je čuo da su ga razriješili, “iako su svi svjesni da to nema veze sa zakonom”.

“Ja imam ugovor na četiri godine. Imam od PIO-a Federacije da tu mogu ostati ako poslodavac to hoće, a poslodavac je to rekao na konkursu. Inspekcija je probala po prijavama nekim da to utvrdi i utvrdila je da je to u redu. Sad odjednom poslije svih izvještaja pozitivnih i negativnih, na prijedlog SBB-a, jer im treba neko mjesto, oni su to uradili preko noći”, naveo je on.

Naglasio je da on to ne prihvata te da će tužbom dobiti najmanje 100.000 konvertibilnih maraka.

“Ado Nuković je dobio 60.000 prvostepenom presudom, Rejzović je u procesu. Ulazi Javno preduzeće u jedan opšti haos. UO nek razmisli o sebi, a ja ću ih ganjati do Strasbourga čak”, istakao je Đapo, dodavši da je on “politički smijenjen”.

“Sve sam uradio. Napravio stabilnost firmi, izvještaj koji je pozitivan i, evo, politika na kraju odlučuje”, zaključio je sada već bivši direktor Komunalnog, najavivši da “prvi put ćemo sa advokatskim timom ići sa pričom o trgovini političkim interesima”.

Na poziciju vršioca dužnosti direktora JKP-a Đapo je imenovan 17. januara 2018. godine, dok je za direktora izabran 22. juna te godine.

otisak.ba

Još vijesti iz ove kategorije