Region 

Vučić sa Viškovićem: Srbija izdvaja 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u RS

– Predsjednik Srbije je dodao da jačanje saradnje sa RS istovremeno podrazumijeva i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, sa ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u cijelom regionu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu u razgovoru sa predsjednikom Vlade Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, Radovanom Viškovićem potvrdio da će Srbija u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u Republici Srpskoj (RS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je izrazio čvrsto opredjeljenje Srbije da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u RS.

“Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, biti iskren prijatelj, pouzdan partner i snažan oslonac Republici Srpskoj“, rekao je Vučić.

On je dodao i da jačanje saradnje sa RS istovremeno podrazumijeva i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, sa ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u cijelom regionu.

Višković je zahvalio Vučiću na dosadašnjoj pomoći Srbije razvoju Republike Srpske, ocijenivši da je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je specijalne, paralelne veze sa RS pokazao kroz realizaciju konkretnih projekata.

Takođe je dogovoren sastanak Vučića i drugih predstavnika Srbije sa svim predsjednicima opština u Republici Srpskoj.

AA

Još vijesti iz ove kategorije