Brčko 

Dvije saobraćajne nezgode u Brčkom

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadesetsedam vozača i vozila.

U izvještajnom periodu od 8. do 11. marta pripadnici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su izvršili uviđaj u dvije saobraćajne nezgode.

U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba je zadobila lahke tjelesne povrede, a u drugoj je zabilježena materijalna šteta.

“Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadesetsedam vozača i vozila, gdje je kod dvanaest vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije”, navedeno je u danas objavljenom policijskom izvještaju.

Iz Policije su naglasili da su navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu te da su protekli sigurno.

foto: ilustracija / izvor: otisak.ba

Još vijesti iz ove kategorije