Brčko 

Brčko distrikt: Policija pronašla marihuanu

Nakon što je A. L. uočio policijske službenike, pokušao se udaljiti trčećim korakom, odbacivši od sebe PVC paketić. Od strane policijskih službenika je sustignut u Ulici Bulevar mira i stavljen je pod kontrolu.

U subotu, 9. marta oko 21:10 sati, postupajući po operativnim saznanjima da osoba sa inicijalima A. L. (rođen 1997. godine), sa područja Brčkog, vrši preprodaju opojne droge, policijski službenici su preduzeli radnje na njegovom pronalasku i te ga uočili u Ulici Ive Andrića u Brčkom, navedeno je u danas objavljenom izvještaju brčanske Policije za period od 8. do 11. marta.

Nakon što je A. L. uočio policijske službenike, pokušao se udaljiti trčećim korakom, odbacivši od sebe PVC paketić. Od strane policijskih službenika je sustignut u Ulici Bulevar mira i stavljen je pod kontrolu.

– Na licu mjesta, od strane policijskih službenika – forenzičara, izvršen je uviđaj, gdje je pronađen odbačeni PVC paketić prozirne boje u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” – naveli su iz Policije.

Nad A. L. je izvršena kriminalistička obrada i protiv njega će Policija podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

izvor: otisak.ba / foto:  Pixabay / Ilustracija

Još vijesti iz ove kategorije