BiH 

Sarajevo: Rekao da je šest kilograma skanka za njegove potrebe

Privedeni su Semir Veljan, Nihad Mahović, Kenan Hatibović i Haris Bukvić

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga MUP-a Kantona Sarajevo prekjučer su izveli akciju “Tvor” pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i uhapsili četiri narkodilera.

Obavljeni pretresi 

Radi se o Semiru Veljanu (32) iz Višegrada, Nihadu Mahoviću (47), Kenanu Hatiboviću (44) i Harisu Bukviću (34), sva trojica iz Sarajeva. Za njih je Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo pritvor. Privođena je i jedna ženska osoba, ali je ona nakon saslušanja puštena na slobodu.

Prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretreseni su osumnjičeni, vozila koja koristi Mahović, kao i stambeni objekti koje uhapšeni koriste.

Pronađen novac

Tom prilikom pronađeno je oko šest kilograma marihuane, oko 103 grama spida, šest tableta ekstazija, pištolj, 99 komada metaka različitog kalibra, određena suma novca u različitim valutama, 10 mobitela i pribor za prepakivanje droge, poput digitalne vage, i drugi predmeti.

Kako saznajemo, šest kilograma marihuane pronađeno je kod Veljana, koji je tokom saslušanja u policiji inspektorima kazao da je droga za njegove vlastite potrebe.

izvor: avaz.ba / foto: ilustracija

Još vijesti iz ove kategorije