Magazin Uncategorized 

Kristijano Ronaldo je hodajuća fabrika za pravljenje novca

Najbolji nogometaš svih vremena Kristijano Ronaldo (Cristiano) nalazi se na trećem mjestu “Forbesove” liste sportista koji najviše zarađuju, a ispred njega su bokser Flojd Mejvejder (Floyd Mayweather) i kolega Lionel Mesi (Messi). Po zaradi od fudbala, lošiji je od Mesija, ali zato izvan terena zarađuje dvostruko više od Argentinca. Portugalac ima sjajan osjećaj za ulaganje te je ovaj sjajni fudbaler, zapravo, hodajuća fabrika za pravljenje novca.

Veliki ulozi

Ronaldo posjeduje lanac hotela. Ušao je u posao sa jednom portugalskom turističkom firmom “Pestana Hotel Group” pa se hoteli zovu “Pestana CRZ”. Dva hotela su već otvorena u Portugalu, a uskoro će početi s radom novi hoteli u Njujorku i Parizu.

Portugalac posjeduje i lanac luksuznih restorana. S Rafaelom Nadalom, Pau Gasolom (Gasol) i Enrikeom Iglesijasom (Enrique Iglesias) drži čuvenu franšizu “Grupo Mabel Capital”. Restorani se nalaze u Madridu, na Ibici i u Majamiju, a ima i udio u jednom restoranu u Londonu.

Ronaldo u rodnoj Madeiri ima svoj muzej, koji svakodnevno posjećuje veliki broj turista. Poznata je i njegova linija donjeg veša, kozmetike i parfema s čuvenim zaštitnim znakom CR7. Kristijano je, također, uložio veliki novac i u kliniku koja se bavi transplantacijom kose, a posjeduje 50 posto udjela u firmi. Njegov glavni zastupnik u njoj je vjerenica Georgina Rodrigez (Rodriguez). U ovaj posao uložio je čak 25 miliona eura.

Milion od poslića

Ronaldo ima i svoje video igrice za mobilne telefone “Cristiano Ronaldo Soccer Clash” i “Ronaldo Kick’n’Run”, a bavi se i rentanjem privatnog aviona, vrijednog 19 miliona eura. Kristijano za sat korištenja “Gulfstream G200” uzima 3.000 eura. Zanimljivo, prošle godine je od ovog poslića zaradio čak milion eura.

Jedini biznis u koji se upustio, a koji nije dao očekivane rezultate, jeste posao s fitnes centrima i teretanama. Planirao je otvoriti između 100 i 150 teretana, a sada rade samo dvije u Madridu.

izvor/foto: avaz.ba

Još vijesti iz ove kategorije