Brčko 

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Dana Brčko distrikta BiH i Međunarodnog dana žena

Drage sugrađanke i sugrađani!

“Slaveći devetnaestogodišnjicu postojanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine potvrđujemo njegov identitet i poseban duh koji ga čini onakvim kakav zaista jest, mjestom tolerancije i ljudske topline, stalne želje za napretkom i uspjehom.

Današnji izazovi na putu evropskih integracija s kojima se suočavamo od nas traže hrabrost, povjerenje, zajedništvo i vjeru u vlastite mogućnosti i sposobnosti. Imamo snage i potencijala da radom i znanjem, u demokratskom i tolerantnom ambijentu, ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve. Distrikt je u tome bio i ostao predvodnik. Kao što smo ponosni na ono što smo zajedno ostvarili proteklih godina, tako smo uvjereni da ćemo ga i u budućnosti učiniti još boljim i ugodnijim za život. Pred nama je mnogo posla u narednom periodu koji ćemo u duhu dobre saradnje i partnerstva obavljati zajedničkim snagama sa vama.

Čestitamo vam Dan Distrikta, a našim sugrađankama, i svim ženama u BiH, ujedno upućujemo iskrene čestitke i najljepše želje povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.“

U potpisu,

predsjednik Skupštine Esed Kadrić

i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović

Još vijesti iz ove kategorije