Brčko 

Uručene zahvalnice volonterima godine

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Srđan Blažić dodijelio je danas u Gradskoj vijećnici plakete volonterima godine Asmiru Husiću i Ani Zrnić, odabranim od strane „Resursnog centra“ Brčko distrikta BiH.

Učenica Poljoprivredne i medicinske škole Ana Zrnić zahvalila se u svoje lično ime, u ime svoje škole i svih volontera grada na dodijeljenoj plaketi. „Smatram da kroz ovakav vid društveno-korisnog rada možemo podstaknuti mlade u našem gradu da se bore za svoju budućnost. Kroz školu sam angažovana kao volonter, a aktivno sam učestvovala u projektu karijernog savjetovanja gdje sam pohađala edukacije u vezi s daljnjim školovanjem i zaposlenjem nakon srednje škole. Nešto sam novo naučila, sebe sam izgradila i to mi je donijelo nove ideje za moj budući život“, istakla je Ana.

Asmir Husić, dobitnik plakete, član je nevladine organizacije „Romi na djelu“ te Savjetodavne grupe mladih BiH.

„Čast je primiti ovakvu nagradu koja vrednuje sav posao koji smo uradili u toku godine. Kroz volonterizam nadograđujemo sebe. Moja satisfakcija, pored pomaganja zajednici, jeste to što pratim svoj rast. Počeo sam da volontiram prije četiri godine i za to vrijeme stekao sam mnogo iskustva i znanja koje je neprocjenjivo. Djelujem kroz međunarodne organizacije, pišem projekte koji služe za dobrobit zajednice te radim sa zajednicom kako bi se pronašao konkretan problem i rješenje za njega“, dodao je Husić.

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, naglasio je da je zadovoljstvo biti u društvu mladih ljudi koji su dali doprinos razvoju društvene zajednice.

„Mi smo prije nekoliko mjeseci usvojili Zakon o volontiranju i kroz zakonsku normu uredili ovu oblast. Na taj način volonter je prepoznat kao pojedinac koji svojim znanjima i vještinama može dati doprinos našoj lokalnoj zajednici. Usvojili smo i Zakon o mladima i formirali Vijeće mladih. Idemo i na izradu Strategije o mladima, a usvojili smo i niz dokumenata kao što je sporazum o saradnji vlade i nevladinih organizacija“, dodao je Blažić.

Glavni koordinator Vlade Sead Šadić također je dodijelio zahvalnicu volonteru Salihu Ibrahimbegoviću.  

Posljednje aktuelnosti

  • Vlada započela 54. redovnu sjednicu05.12.2018.
  • Uručene zahvalnice volonterima godine04.12.2018.
  • Obavještenje o obustavi saobraćaja04.12.2018.
  • Glavni koordinator Vlade prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom03.12.2018.
  • Narandžasti autobus stigao u Brčko:Isključimo nasilje nad ženama i djevojčicama zajedno01.12.2018.
  • Učesnici omladinskog interkulturalnog kampa posjetili brčansku Vijećnicu30.11.2018.

SVE AKTUELNOSTI

Istaknute temeBudžet Brčko distrikta BiH za 2018.Polažete ispit za rad u organima uprave?KonkursiKonkursi u obrazovanju

Pratite informacije iz Vlade na socijalnim platformama

Još vijesti iz ove kategorije