BiH 

Održana komemoracija ubijenom policajcu Begiću

Komemoracija povodom smrtno stradalog pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića održana je danas u Domu policije u Sarajevu.

Brojnim prisutnim najprije se obratila Begićeva majka, koja je posljednji put odala počast svom sinu. Vidno potresena, smogla je dovoljno snage da ispriča kako je znala da će njen sin biti pošten čovjek još kada je kao dijete, u 6.godini života, našao veliku količinu novca i vratio ga onima koji su ga izgubili.

Posljednju počast ubijenom policajcu odale su i njegove kolege, ministar Unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije, kao i predstavnici Sindikata policije.

Policajac Federalne uprave policije Mahir Begić biće sahranjen danas u 15 časova u Hadžićima.

Podsjetimo, tijelo Begića pronađeno je u subotu veče na području Suhodola, opština Hadžići.

Za ubistvo je osumnjičen Edin Gačić, za kojim policija traga već osam dana, zbog postojanja osnova sumnje da je u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića.

Nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva ustanovljeno je da su ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe i da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Opsežna potraga koja je trajala juče cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je obznanila da će nagraditi novčano svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je primila juče, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića.

(Izvor: BHRT, Foto: N1)

Još vijesti iz ove kategorije