Brčko 

U posjetu Brčko distriktu stižu djeca s Kosova i Metohije

Ove godine Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Brčko, po prvi put u Brčkom oraganizuje prijem učenika s Kosova i Metohije. U periodu od 16. do 23. juna Brčko distrikt će biti domaćin za 50 mališana dobne starosti od 10-16 godina.

Članovi SPDK “Prosvjeta” Brčko izrazili su veliko zadovoljstvo jer će dobiti priliku da učestvuju u jednoj ovakvoj akciji  koja je humantarnog karaktera. Najveće zadovoljstvo im predstavlja to što ove godine u goste dolaze i djeca s posebnim potrebama što prethodnih godina nije bila praksa.

“Ove godine smo se prijavili ispred našeg grada da budemo domaćini i primit ćemo u naše porodice 50 mališana, najboljih učnika sa područja Kosova i Metohije. Istakao bih da se ova akcija radi uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i kancelarije za Kosovo i Metohiju.Ovim putem želim da pozovem sve one koji su u mogućnosti da ugoste naše mališane u dobnoj uzrasti od 10-16 godina. svi zainteresovani imaju mogućnost da se prijave do kraja februara u prostorije Prosvjete kako bi ostavili svoje podatke da bi mi mogli načiniti konačan spisak porodica udomitelja” rekao je Dragan Tomić, predsjednik SPDK “Prosvjeta” Brčko distrikt BiH.

“Ukupan broj učenika koji dolaze u BiH JE 900, a u naš grad doći će 50 njih. Grad koji j ove godine domaćin ovakve jedne akcije je Višegrad i odatle će djeca biti raspoređena u druge gradove. Ovoj akciji odazvalo se osamnaest opština s područja RS-a i Brčko distrikt.” kaže Vedrana Dragičević, saradnik u SPDK “Prosvjeta” Brčko distrikt.

Boravak na našim prostorima ovim mališanima biće od velikog značaja kako bi osjetili čari slobode, igre i druženja. Učenici naših škola će  učiniti sve kako bi dočekali svoje drugare na što bolji način. Ovo je idealna prilika za sticanje novih prijateljstava koja mogu biti dugog vijeka zaključio je predjsednik Prosbvete Dragan Tomić.

Još vijesti iz ove kategorije