Magazin 

Pele: Messi ima samo jednu vještinu, Maradona je bio puno bolji

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele, smatra kako je Diego Maradona bolji igrač od Lionela Messija te je istakao da je ovaj nogometaš Barcelone igrač koji ima samo jednu vještinu.
“Kako možete porediti nekoga ko je dobar s loptom, može šutirati glavom, lijevom i desnom nogom s nekim ko se oslanja samo na jednu nogu i ko je, kratko rečeno, jednodimenzionalan? On ima samo jednu vještinu i ne zna udariti loptu glavom. Kada nekoga poredite s Peleom, to mora biti neko ko je dobar u svim aspektima”, kazao je ovaj legendarni brazilski nogometaš.

Nakon toga, Pele je istakao da je Maradona bolji igrač od Messija.

“Maradona je bio jedan od najboljih igrača svih vremena, a ako mene pitate da li je bolji od Messija, reći ću vam da jeste. Jeste, mnogo je bolji”, završio je Pele.

Pele je s reprezentacijom Brazila tri puta osvojio titulu prvaka svijeta, dok Lionel Messi nema nijedan trofej s reprezentacijom Argentine. Ipak, Messi je na klupskom nivou osvojio sve što se osvojiti može, srušio je mnoge rekorde i postavio granice koje će biti jako teško dostići u godinama koje dolaze.

Još vijesti iz ove kategorije