Brčko 

Isplate podsticaja i ove godine među prioritema rada Odjeljenja za poljoprivredu

Novoimenovani šef Odjeljenja za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta Perica Burgić je najavio da će i ove godine bez obzira na kadrovske promjene, u fokusu rada odjeljenja biti isplata podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

„Radit ću na tome zajedno sa Vladom i Skupštinom Brčko distrikta da sredstva za ove namjene budu obezbijeđena i isplaćena poljoprivrednicima što prije, kako bi podsticajnim sredstvima potpomogli svoju proizvodnju, te tako bili konkurentniji na tržištu“ istakao je Burgić.

On je najavio i da su započele aktivnosti na izradi novog Pravilnika o podsticaju koji će jasnije i preciznije definisati neke odredbe koje su do sada stvarale nedoumice, odnosno bile tumačene na različite načine.

Bez obzira na sve rečeno Burgić je najavio da će u narednom periodu posebno insistitati na primjeni upravnog postupka i na tome da predati zahtjevi za podsticaj budu obrađeni što prije a ne da se zadržavaju kao što je do sad bilo takvih slučajeva.

Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Brčko distrikta Perica Burgić je istakao da se ovo odjeljenje suočava sa nedostatkom uposlenih jer se određen broj službenika nalazi pod suspenijom ili je protiv njih podignuta optužnica.

Izvor: radiobrcko.ba

Još vijesti iz ove kategorije