Brčko 

Policija Brčko distrikta BiH izvršila pretrese i uhapsila jedno lice za kojim je bila raspisana centralna potraga Osnovnog suda BD BiH

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH dana 12.02.2020. godine u jednom naselju u Brčkom izvršili pretrese lica S.M rođenog 1987.godine u Brčkom, te stambenih objekata koje koristi ovo lice.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko tridesetak grama opojne droge “amfetamin speed”, jedna digitalna vaga, zatim pribor za pakovanje i dalje distribuiranje opojnih droga, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Nakon pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je troje lica, od kojih je nakon kriminalističke obrade dvoje lica pušteno i to S.S. rođena 1965. godine u Brčkom i M.H. rođen 1985. godine u Sarajevu nastanjen u Brčkom, dok je slobode lišen S.M. zbog raspisane centralne potrage po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 03.07.2019. godine i zbog počinjenog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio gore navedeno krivično djelo, a isti je predat pripadnicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Još vijesti iz ove kategorije