Brčko 

Otvoreno pismo gradonačelniku Brčkog zbog rada pravosuđa u Distriktu

Čelnici Zadružnog saveza Brčko Distrikta, danas su na upriličenom susretu sa novinarima ukazali na probleme koje imaju sa, kako su istakli, zadržavanjem imovine koja je vlasništvo zadrugara, a ovdašnje pravosuđe je tretira kao imovinu Distrikta. U stečajnom postupku koji se vodi za ZZ „Ratar“ čiji je najveći povjerilac ZZ „Brka“ stečajni sudija je donio predsudu po kojoj imovina zadrugara se proglašava vlasništvom Distrikta.

„Tako nešto nije u skladu sa zakonom BiH, niti je Skupština Distrikta ikada donijela takav zakon. Zbog toga smo se Otvorenim pismom, danas, obratili i gradonačelniku Brčkog, ukazujući na nezakonito dijelovanje brčanskog Pravosuđa“, rekao je predsjednik Zadružnog saveza Distriktra Šaćir Rahman.

Savez će tokom dana podnijeti i Krivičnu prijavu protiv stečajnog sudije zbog, kako je istaknuto zloupotrebe položaja. Inače, kako bi još jednom, javnosti ukazao na situaciju u kojoj se nalazi, Zadružni savez, je za petak 24. januara, zakazao protestno okupljanje uposlenika, koje će biti upriličeno u krugu ZZ Brka sa početkom u 12 sati.

Izvor: radiobrcko.ba

Još vijesti iz ove kategorije