BiH 

UPOZNAJTE NAJBOLJE NASTAVNIKE U BIH MEĐU NJIMA I ERNAD OSMIĆ IZ BRČKOG (VIDEO)

Adila Salibašić, profesorica BHS jezika u II gimnaziji u Sarajevu, Ernad Osimić, profesor jezika iz Četvrte Osnovne škole iz Brčkog i Mahir Mališević, profesor geografije iz OŠ Srednje – Ilijaš bili su gosti Večernjeg studija. Oni su dobitnici nagrade NIN-a za najbolje i najinovativnije nastavnike u BiH.

Obrazovanje je važno. Obrazovanje je prioritet našeg društva. Ono je briga svih nas, ali ipak dobrog obrazovanja nema bez dobrih nastavnika, učitelja, profesora.

U vrijeme kada je međunarodno PISA istraživanje pokazalo da djeca u BiH nisu funkcionalno pismena i da je obrazovni sistem nisko na ljestvici testiranih zemalja, dolazi 4. po redu nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice u BiH, NIN – koja pokazuje dobre primjere u obrazovanju.

Važno ih je prepoznati, motivirati i kao što je PiSA poručila ulagati u dobre nastavnike u čijim su rukama – djeca.

Šta zamjeraju obrazovnom sistemu, kako se to odgajaju poslušnici, kako iz učionice otići u državni Parlament, ali i u svemir – te kakve su to inovacije uveli u obrazovni sistem svojih škola – samo su neka od pitanja koja su odgovorili tokom gostovanja u Večernjem studiju. Kakvi su odnosi na relaciji roditelj – nastavnik i gdje su problemi u nastavi, saznajte u novoj emisiji Večernji studio.

Ako ste propustili redovno emitovanje – pogledajte snimak koji se nalazi u prilogu.

Izvor: http://ba.n1info.com

Još vijesti iz ove kategorije