Petak, 29 Marta, 2024
No menu items!

Više od 200 privrednika na poslovnoj konferenciji BBI VIP biznis kluba u Tuzli

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i njen BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, te Udruženjem poslodavac TK organizirali su danas u Tuzli poslovnu konferenciju za više od 200 privrednika sa ovog područja. Cilj konferencije je predstavljanje mogućnosti i potencijala Tuzlanskog kantona na predstojećem 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) koji će se u glavnom gradu BiH održati od 8. do 10. aprila.

Više od 200 privrednika sa područja Tuzlanskog kantona prisustvovalo je prezentaciji te vrlo aktivno učestvovalo u razgovoru o korištenju potencijala najveće investicijske konferencije u regionu.

Prisutnima se obratio ministar privrede TK Asim Hasić. On je privrednicima prezentirao subvencioniranu liniju koju je ovo ministarstvo uspostavilo sa BBI bankom i u okviru koje je privrednicima u BBI banci na raspolaganju 27 miliona KM po stopi od nula posto. Hasić je istakao značaj aktivne saradnje te naveo kako Tuzlanski kanton ima velike potencijale za investiranje, te pozvao privrednike da se prijave i učestvuju na 11. Sarajevo Business Forumu.

U fokus ovogodišnjeg Foruma je korištenje velikog potencijala bh. dijaspore.

„Naša je praksa da u pripremi ovih događaja uključimo što širi krug predstavnika kompanija i privrednih udruženja, asocijacija i komora, kako bismo u program uvrstili aktuelne teme. Današnjem VIP druženju u Tuzli prisutni su predstavnici komora, udruženja poslodavaca, razvojnih institucija, kompanija i brojni privrednici sa područja Tuzlanskog kantona. Danas smo u jednoj ugodnoj diskusiji razmijenili  informacija i iskustava o potencijalima rasta i razvoja, prioritetnih mjera koje treba preduzeti, te dali ključne smjernice kompanijama za učešće na SBF 2020. Cilj je da se identifikuju profili poslovnih partnera i investitora sa kojima bi bilo najkorisnije uspostaviti saradnju, najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost privrede Tuzlanskog kantona“, izjavila je Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

   Organizator SBF-a, koji se već 11. godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB). Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2020. je tročlano Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Poslovno-investicijska konferencija okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Jedan od učesnika današnje konferencije i Sarajevo Business Foruma prethodnih godina je Suad Bešlić, vlasnik i osnivač kompanije „Sućo“ iz Živinica.

„Bavimo se proizvodnjom vatrogasnih vozila, a firma je osnovana krajem 2016.godine. Učešće na Srajevo Busiess Forumu pomoglo nam je da ostvarimo kontakte i uspostavimo saradnju sa kompanijama iz svijeta i naše proizvode uglavnom izvozimo.“, govori Suad Bešlić koji se nakon dvadeset i tri godine provedene u Njemačkoj vratio u domovini i pokrenuo vlastiti biznis.

Generalni direktor firme “Intral BH” Alija Šehović je također jedan od učesnika Sarajevo Business Foruma. On je pozvao svoje kolege, privrednike da se prijave i učestvuju na SBF-u kako bi pronašli nova tržišta. Inače, kompanija Intral većinu svog asortimana izvozi.

 

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti