Brčko 

Podijeljeno 500 novogodišnjih paketića

Povodom praznika Svetog Nikole na Trgu mladih upriličena je dodjela paketića za sve mališane. Zato se pobrinulo Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Blagdani se bliže, stiže vrijeme darivanja! Ove godine, kao i prethodnih, prvi nam darove donosi Sv. Nikola. Novogodišnjim paketićima obradovani su najmlađi.

Ove godine smo pripremili 500 paketića, te se nadamo da će to biti dovoljan broj kako bi sva djeca otišla sa trga sretna i zadovoljna, jer mislim da nema većeg poklona od tog da na licima naše djece vidimo osmijeh”, istakla je Lucija Ždravac  dopredsjednica HNK Napredak Brčko distrikta BiH.

Suorganizator manifestacije bila je katolička crkva. Dekan brčanskog Dekanata Damir Ivanović je kazao da je cilj ovog događaja obradovati djecu i podstaći ih na dobrotu.

„ Ono što čovjek u sebi ima što nosi u svojoj biti, dobrotu ako je dijeli ona može rasti, a ako je čuva samo za sebe ona se umanjue. I to je upravo poruka ovog blagdana da ono dobroga što imamo u sebi iz svoga srca dijelimo jedni drugima”, rekao je Damir Ivanović Dekan brčanskog Dekanata.

U blagdanskom ambijentu, na Trgu mladih koji je bio prepun mališana, paketići su podijeljeni uz kulturno-zabavni program. Pipremili su ga učenici osnovnih škola iz Bijele, Zovika i Gornje Skakave.

Još vijesti iz ove kategorije