Brčko 

U Odjeljenju za komunalne poslove realizovano više od tri miliona maraka

Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Distrikta je u ovoj godini raspisalo javne nabavke u iznosu većem od tri miliona maraka, od kojih oko dva i po miliona maraka za usluge radova vodovodne i kanalizacione mreže.

Šef odjeljenja Zoran Bulatović kaže da je pored toga raspisana i javna nabavka za vozila za odvoz smeća na deponiju van Distrikta Brčko čija vrijednost je 585 hiljada maraka.

Bulatović napominje da u pomenuti iznos od više od tri miliona maraka ne ulaze nabavke projektovanja infrastrukturnih projekata za šta je u ovoj godini izdvojeno oko 200 hiljada maraka.

Bulatović je naveo da je od bitnijih kapitalnih projekata i većih investicija u ovoj godini završena vodovodna i kanalizaciona mreža u Ulici Branislava Nušića, naselju Meraje, vodosnabdijevanje Gornjih Dubravica i Grbavice, izgradnja vodovodne mreže u Novom naselju Ivici.

„To je za razliku od prošle godine puno više nabavki i provedenih procedura, s tim što su neki radovi okončani, neki su toku izvođenja, dok su za neke radove izvođači odabrani i njihova realizacija trebala bi početi do kraja ove ili početkom iduće godine“, istakao je Bulatović.

On napominje da je u toku rješavanje pitanja deponovanja otpada, projekat izgradnje glavnog transportnog cjevovoda koji je kandidovan kod Evropske banke za obnovu i razvoj u visini od 6,5 miliona eura, pokretanje realizovanja projekta vodosnabdijevanja Rašljana gdje u trogodišnjim budžetima za te namjene ima izdvojeno blizu milion maraka.

Prema njegovim riječima u protekle tri godine završeno je i plaćeno oko 2,1 milion maraka od ukupno 18,7 miliona kapitalnog trogodišnjeg budžet Odjeljenja za komunalne poslove.

„Ostalo nam je još oko 16,6 miliona maraka među kojima ima dosta sredstava koja se odnose na projekte koji su započeti ali nisu isplaćeni izvođaču radova “, pojasnio je Bulatović.

Bulatović kaže da kada se uzme u obzir složenost procedura, javnih nabavki i mogućnosti žalbe u svakom dijelu postupka, što predstavlja usko grlo pri realizaciji samih projekata, on je zadovoljan ukupnom realizacijom ovogodišnjih projekata Odjenjenja za komunalne poslove.

Izvor: radiobrcko.ba

Još vijesti iz ove kategorije