BiH 

UDRUŽENA MEĐUNARODNA AKCIJA BIH I NIZOZEMSKE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA OPOJNIH DROGA

Po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH, policijski službenici SIPA i MUP-a RS u zajedničkim timovima, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.

 Nakon višemjesečne istrage i saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija, sa tužilaštvom i policijom iz Kraljevine Nizozemske, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni  kriminal i korupciju, u kojoj policijski službenici SIPA zajedno sa policjskim službenicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno 5 lokacija, a izvršeno je lociranje identificiranje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Nizozemske, koji boravi na području Odžaka.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane saradnje tužilaštva i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

Još vijesti iz ove kategorije