Svijet 

Petogodišnjak pozvao cijeli vrtić u sud da proslave njegovo usvajanje

Petogodišnjak iz Mičigena pozvao je sve drugare iz vrtića na sud kako bi bili u publici i svedočili njegovom zakonskom usvajanju – tako je osvojio srca ljudi širom sveta.

Dečak Majkl se u četvrtak i formalno pridružio novoj porodici, odlukom suda iz okruga Kent.

Na fotografiji, koju su zaposlenih iz okruga podijelili na zvaničnoj Fejsbuk strani suda, vidi se mališan kako se proteže u stolici u sudnici, pored usvojitelja.

Iza njih, u publici su Majklovi drugari iz obdaništa veselo mahali papirnim srcima.

Tokom saslušanja, svako dijete se predstavilo i objasnilo zašto je došlo da proslavi ovaj dan.

„Majkl je moj najbolji prijatelj”, rekao je dečak Stiven.

„Zovem se Lili i volim Majkla”, devojčica je rekla sudiji Patrisiji Garner, koja je za tu priliku nosila ogrlicu od božićnih ukrasa.

„Školsku godinu smo započeli kao porodica”, rekao je Majklov učitelj. „Porodica ne mora da ima veze sa DNK-a, porodica je podrška i ljubav.”

Grupa prijatelja iz razreda, nastavnika i roditelja djece dočekala je odluku o usvajaju uz pokliče i aplauz, dok su Majkl i njegovi roditelji lupkali sudijskim čekićem, kada se postupak završio.

Četvrtak je u okrugu Kent proslavljen kao Dan usvajanja, a 37-oro djece je „s ljubavlju i zvanično dočekano u porodicama”, napisali su zvaničnici okruga na Fejbuku.

„Njihov put je nekad bio jako drug. Podrazumijevao je čuda i velike promjene i za djecu i za porodicu, kao i nevjerovatnu podršku zajednice – kao što to danas možete da vidite na ročištu za usvajanje Majkla”, rekla je sudija Patrisija Garner, lokalnim medijima.

„Cijeli njegov vrtić i škola su ovde da kažu ‘volimo te’ i ‘podržavamo te’, kao i ‘mi ćemo biti ovde ne samo danas, već i u budućnosti’.”

Majkl je za lokalne medije ispred sudnice rekao: „Volim svog tatu!”

Preuzeto sa BBC.

Izvor: buka portal

foto: Kent Country, Michigan

Još vijesti iz ove kategorije