Brčko 

Evropski univerzitet svečanom akademijom obilježio osmu godišnjicu postojanja i uspješnog rada (foto)

Na Evropskom univerzitetu Brčko distrikta BiH danas je održana  Svečana akademija povodom obilježavanja osme godišnjice postojanja i uspješnog rada.

Evropski univerzitet Brčko distrikta BiH osnovan je 2011. godine s misijom da doprinese kvalitativnom razvoju društva u Bosni i Hercegovini posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

“Danas oko stotinjak diplomaca dobija svoje diplome o završenim studijama magistarskim i diplomskim, te njih troje dobija doktorske diplome.Mi smo ponosni na naš Univerzitet, na naše studente i mislimo da su stekli dovoljno znanja da rade i da budu korisni članovi ovog društva”

Na Svečanoj akademiji uručene su diplome svršenim studentima I i II ciklusa studija na svim fakultetima Univerziteta.   Uručene su i zlatne plakete najuspješnijim studentima, pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju nauke, kao i zahvalnice institucijama i ustanovama s kojima Univerzitet uspješno sarađuje. rekao je prof. dr Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta BiH.

Na Svečanoj akademiji uručene su diplome svršenim studentima I i II ciklusa studija na svim fakultetima Univerziteta.   Uručene su i zlatne plakete najuspješnijim studentima, pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju nauke, kao i zahvalnice institucijama i ustanovama s kojima Univerzitet uspješno sarađuje.

Još vijesti iz ove kategorije