Brčko 

Otvorena prva balon sala u Brčkom

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH jučer je svečano otvorio balon salu u naselju Ilićka, prvu ovakvog tipa na teritoriji distrikta. Projekat vrijedan 100 000 KM je realizovalo Udruženje” Omladinski pogon Ilićka”.

Vlada Brčko distrikta je budžetom za 2019. godinu podržala ovaj projekat. Ideja se rodila prije godinu dana, bilo je mnogo skeptika i onih koji nisu vjerovali ali zahvaljujući predstavnicima “Omladinskog pogona” izgrađena je prva balon sala koja treba da zadovolji potrebe najmlađih i unaprijedi kvalitet treninga. Koliko sam upoznat, mali fudbaleri već ostvaruju sjajne rezultate i ovo je prilika da im se zahvalimo i stvorimo im bolje uslove za rad”, rekao je Srđan Blažić i svečano otvorio balon salu.

Vedran Jovičić u ime Upravnog odbora Udruženja “Omladinski pogon Ilićka” istakao je da je kvalitet sale i bolji od očekivanog jer su se u realizaciju projekta uključili i mnogobrojni volonteri i firme.

Tri mjeseca smo radili u punom kapacitetu. Djeca su počela da treniraju, sklonili smo ih sa otvorenog terena i ovo nam mnogo znači u zimskom periodu”, zaključio je Jovičić.

Još vijesti iz ove kategorije