Brčko 

Vlada donijela odluku o privremenom finansiranju

Danas je zasjedala i Vlada Brčko distrikta. Usvojena je odluka o privremenom finansiranju odjeljenja i institucija u periodu od prvog januara do kraja marta naredne godine do kada u skladu sa zakonom treba da se donese novi budžet.

Za privremeno finasiranje odjeljenja i institucija u prvom tromjesječju 2020.godine obezbijeđeno je nešto više od 48 miliona maraka. Taj iznos utvrđen je na osnovu rashoda  za treće tromjesječje  ove godine, kaže direktor Direkcije za finansije Mato Lučić.

Odobrena je odluka o utrošku budžetskih sredstava iz šestog dijela programa pomoći mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama, kao i odluka o utrošku tih sredstava po javnom pozivu.

Iz ovogodišnjeg budžeta za rad oko stotinu nevladinih organizacija, udruženja građana i mjesnih zajednica izdvojeno je 3,5miliona maraka, dok je za dodjelu grantova po javnom pozivu izdvojeno 185 hiljada maraka.

Blažić je napomenuo da je u toku izrada novog zakona o fondacijama i nevladinim organizacijama kojim će, između ostalog, biti bolje uređena raspodjela grantova.

Još vijesti iz ove kategorije