Brčko 

Održana šesta tradicionalna smotra malih saobraćajaca

U Omladinskom centru u Brčkom organizovana je šesta tradicionalna smotra malih saobraćajaca. Organizatori ove manifestacije su obdanište Naša djeca i Policija Brčko distrikta.

Mali soabraćajci našli su se pred svojim prvim zadatkom. Nisu se plašili. Bilo je kažu zanimljivo rješavati zagonetke koje su im postavili vaspitači. Zatim su uslijedili i drugi zadaci.

„Prva je slika zagonetna koju oni naravno otvaraju, pa onda se pogodi čitava slika. Druga je kviz znanja. Imamo i NTC priču gdje pročitamo priču, na osnovu pročitanog sadržaja dijete nacrta, pa koliko je elemenata najviše zastupljeno odnosno koliko je prepoznalo u toj priči. Zatim imamo zagonetna slika dva i imamo zagonetke”, kazala je Odiseja Đakić vaspitačica.

Primjetili smo da djeca vole igre sa pravilima i da uživaju u njima. Na ovaj način smo htjeli da kod njih probudimo i takmičarski duh, kaže Đakićeva.

„ Oni se tu takmiče  javljaju se ko će bolje ko će prije itd. I baš se raduju. Nema sad da vidiš kod djeteta da ono pruža otpor, da neće da ide da ne želi. Uglavnom mi ne vršimo pritisak i sve to kad pripremamo djecu radi se kroz igru” rekla je Odiseja Đakić vaspitačica.

Kako u razvoju djeteta važnu ulogu igra socijalizacija, organizatori pripremaju nova takmičenja za njihove mališane.

Još vijesti iz ove kategorije