Brčko 

Napad na policajce: Tužilaštvo Distrikta podiglo optužnicu protiv F. Osmanovića

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Fazlije Osmanovića (45) iz Brčkog zbog sumnje da je sredinom marta ove godine u naseljenom mjestu Prutače napao uniformisane službenike Policije Distrikta na dužnosti. Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Osmanović se tereti za napad na službena lica u obavljanju poslova javne sigurnosti od kojih je jedno tjelesno povrijeđeno.

Osmanović je optužen da je 18. marta, oko 9.00. sati, fizički nasrnuo na policijske službenike u patroli H.S. i R.L., dok su postupali po prijavi razbijanja stakala na objektu trgovinske radnje Ukus u naselju Prutače od prethodnog dana. Optuženom se stavlja na teret da je nezadovoljan prikupljanjem obavještenja protiv njega započeo verbalnu raspravu s policajcem H.S., a zatim ga rukom dohvatio za džep gornjeg dijela uniforme prijeteći da će ga ubiti. U odbijanju Osmanovića obojica su pali na tlo, a optuženi je tom prilikom iz futrole na uniformi povrijeđenog policajca pokušao izvući službeni pistolj – navodi se u optužnici. U tome je spriječen i savladan uz pomoć drugog člana patrole, policijskog službenika R.L., nakon čega je zajednički stavljen pod kontrolu sredstvima za vezivanje.

Nakon sprovedene istrage u ovom slučaju, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Osmanovića za krivično djelo Napad na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti (iz člana 353 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Optužnica protiv njega dostavljena je na daljnji krivični postupak pred Osnovnom sudom Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena.

Još vijesti iz ove kategorije