BiH 

U TUŽILAŠTVU BIH ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA I JAČANJA SPOSOBNOSTI ZA BORBU PROTIV TERORIZMA

Središnje teme sastanka odnosile su se na aktivnosti institucija i agencija za provođenje zakona u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorizma kao i razmatranje podataka u svrhu sačinjavanja Izvješća o stanju i trendovima u području terorizma 2020. godine.

Sastankom Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, predsjedavala je glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, u prisustvu rukovoditelja Odsjeka za terorizam Ćazima Hasanspahića, a na sastanku su sudjelovali visoki dužnosnici policijskih, sigurnosnih, obavještajnih i drugih agencija za provođenje zakona sa razina države, entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Središnje teme sastanka odnosile su se na tekuće aktivnosti institucija i agencija za provođenje zakona u segmentu procesuiranja kaznenih djela terorizma, kao i drugim aktivnostima povezanim sa opasnostima od terorizma i procesom deradikalizacije.​

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u svezi prijedloga Ministarstva sigurnosti BiH, a koje su potrebne za sačinjavanje Izvješća o stanju i trendovima u području terorizma za 2020. godinu, koje se radi na temelju zahtjeva EUROPOL-a.

Još vijesti iz ove kategorije