Brčko 

PRAKTIČNA NASTAVA U KUHINJI JU EKONOMSKE ŠKOLE BRČKO

Od početka školske 2019/2020. godine dio praktične nastave za učenike ugostiteljske struke (kuhar, konobar, ugostiteljsko-kulinarski tehničar) realizuje se u školi.

Školska kuhinja i školski restoran sa pomoćnim prostorijama nalaze se u sastavu aneksa koji je za ove namjene izgrađen prije nekoliko godina, a zauzimaju prostor od oko 700 m2.
Prostor je postepeno opreman proteklih godina i ima dobre uslove za realizaciju praktične nastave. Ove godine obezbijeđene su i potrebne namirnice tako da se NPP praktične nastave svakodnevno realizuje u školi.


Učenici smjera kuhar predstavili su se i na Sajmu privrede. Na sajmu su predstavljena i učenički projekti izrade magičnih abažura i kreativnih lutkica. Projekti se realizuju kao samoodržive biznis ideje za koje su početna sredstva dobijenakao nagrada od Kulturkontakta Austrija.


U saradnji sa Vijećem učenika, u susret međunarodnom danu ljudske solidarnosti koji se obilježava 20. decembra, organizovana je humanitarna akcija. Od 27. do 29. 11. 2019. učenici su pripremali i darovali kolačiće kao zahvalnost za novčani prilog kojim će se pomoći učenicima u stanju socijalne potrebe.
Prikupljenim prilozima učenici želi iskazati svoju solidarnost i uljepšati praznike svojim vršnjacima.

HVALA svima koji su pomogli!

Još vijesti iz ove kategorije