Brčko 

Učenici Brčanske poljoprivredne i medicinske škole obilježili dan multietičnosti

Vijeće učenika JU Poljoprivredne i medicinske škole  obilježilo  je  Dan multietičnosti u saradnji sa sekcijom za afirmaciju istinskih vrijednosti. Povod obilježavanja ovog dana je četvrta godišnjica uvođenja vjeronauke u nastavni plan srednjih škola.

Ovogodišnji maturanti srednjih škola su prva generacija srednjoškolaca koji su dobili predmet vjeronauku. Da bi opravdali postojanje novog predmeta i pokazali svoju zainteresovanost ka istom, došli su na ideju održavanja zajedničke radionice kojoj je u cilju da prikaže različitosti svakog naroda, kulture, običaja, tradicije i vjere, a tako i sličnosti.

Današnju aktivnost učenika poljoprivredne i medicinske škole svojim dolaskom uveličali su i predstavnici vjerkih zajednica Brčko distrikta. Prigodnim govorima obratili su se prisutnima te iskazali zadovoljstvo što je vjera našla svoje mjesto među mladima s ciljem spajanja i promovisanja mira i suživota. Današnju manifestaciju upotpunilo je horsko izvođenje pjesama  učenika JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta.

Još vijesti iz ove kategorije