Petak, 29 Marta, 2024
No menu items!

Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” doniran kombi s opremom

Lionsi Sarajeva, u ime Lion Clubs International Foundation (LCIF), danas su predali kombi vozilo s opremom kao donaciju Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” za potrebe projekta Mobilnog tima.

Naime, LCIF već duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u onom periodu nakon završetka intenzivnog bolničkog liječenja.

Ovog puta su se pridružili misiji podrške oboljelih i liječenih mališana i njihovih porodica s područja cijele FBiH tako što su bili glavni sponzor u nabavci kombija sa opremom za potrebe projekta Mobilnog tima u vrijednosti od 90.000 KM, a koji će voditi udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Cilj mobilnog tima jeste oformiti stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć i podršku svim porodicama iz cijele FBiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim porodicama koje su završile svoju borbu, jer borba se nastavlja i nakon izlječenja, saopšteno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

U saopštenju se navodi da su u septembru govorili o važnosti podške i nakon završenog liječenja, jer djeca i porodice nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku.

“Odlučili smo djelovati te kroz projekat Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju kako bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja”, navode iz Udruženja.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji više od 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banja Luci.

Lionsi Bosne i Hercegovine u kontinuitetu djeluje oko 20 godina i služe svima kojima je pomoć potrebna, navodi se u saopštenju.

Izvor/foto:fokus.ba

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti