Brčko 

Počeo dvodnevni skup logističara

“Povezivanje Brčko distrikta na Panevropske i svjetske transportne koridore” tema je dvodnevnog skupa logističara koji je počeo danas. Skup se održava po 12 put, u organizaciji  Udruženja logističara “Trans Logistic”, Vlade Brčko distrikta i Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Brčko ima povoljne uslove za maksimalnu upotrebu logistike, ali to je tek minimalno iskorišteno, rečeno je danas na skupu logističara.  Kažu,  mnogo je razloga zašto  transport roba poskupljuje. Logističari su i danas ponovili da je neophodna elektrifikacija pruge Tuzla – Vinkovci jer  bi to imalo za cilj pojeftinjenje transporta željeznicom.

Predlažu da se taj posao uradi što prije i to kroz projekat prekogranične saradnje. Privrednici podsjećaju da cijena logistike  itekako  utiče na rezultat poslovanja. Ističu da Brčko svojim privrednicima može da omogući jeftiniji transport.  O tim i drugim problemima  sa kojima se susreću u radu logističari će raspravljati i sutra i pokušati da nađu najbolja rješenja.

Još vijesti iz ove kategorije