BiH 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO PROTIV OFICIRA ORUŽANIH SNAGA BIH

Optuženi Mićivoda Ramiz (1969.) tereti se da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 1. KZ BiH.

Tužitelj Tužilaštva BiH, nakon provedene istrage i prikupljenih dokaza, podigao je optužnicu protiv:

 -Mićivoda Ramiza, rođenog 03.01.1969. godine u Goraždu, uposlenog u OS BiH.

Optuženi se tereti, da je u svojstvu djelatne vojne osobe, u činu pukovnika OS BiH, zaduženog za civilno-vojnu saradnju, u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio svoj službeni položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

On se tereti da je, koristeći svoj položaj, zahtjevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu OS BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten.

Prema navodima optužnice, optuženi se sastajao sa oštećenima i zahtjevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH prekoračio granice svojih službenih ovlasti te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist i drugom nanio štetu te na taj način počinio kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 1. KZ BiH.

Još vijesti iz ove kategorije