Brčko 

Produženi vikend u Distriktu: Dvije pljačke, tri saobraćajne nesreće

Tokom vikenda i praznika, Policiji Brčko distrikta BiH prijavljene su dvije prijave o počinjenju krivičnih djela, po kojima su postupili policijski službenici, i to:

– dana 05.01.2019. godine oko 06,55 sati Policiji je prijavljeno, da je u toku noći 04/05.01.2019. godine, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u ugostiteljski objekat u ulici Jusufa Čampare u Brčkom. Uviđajnim radnjma, konstatovano je da je nepoznato lice nakon provale u objekat iz istog otuđio manju količinu novca i raznog alkoholnog pića.

– dana 06.01.2019. godine oko 15,20 sati, Policiji je prijavljeno da je u mjestu G.Rahić, od strane nepoznatog lica ili više njih, izvršena provala u pomoćni objekat, odakle je otuđilo razne  prehrambene proizvode. Na licu mjesta, od strane policijskih službenika izvršen uviđaj.

S obzirom da u navedenim slučajevima postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD “Teška krađa” iz člana 281 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i pronalaska izvršilaca.

JAVNI RED I MIR:

Tokom izvještajnog perioda nisu zaprimljene prijave narušavanja javnog reda i mira, dok je zabilježena upotreba pirotehničkih sredstava. Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili javne i vjerske skupove koji su održani u Brčko distriktu BiH i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u tri saobraćajne nezgode. U   dvije saobraćajne nezgode, dva lica su zadobila lake tjelesne povrede a u jednoj saobraćajnoj nezgodi, zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset dva vozača i vozila, gdje je kod trinaest vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Šef Operativno komunikacijskog centra

dr Halid Emkić

Još vijesti iz ove kategorije