Brčko 

Završen 16. Međunarodni bajramski malonogometni turnir

U Brčkom je proteklog vikenda završen 16. Međunarodni bajramski malonogometni turnir. Ocijenjen je kao izuzetno kvalitetan i po organizaciji i po broju ekipa koje su ove godine uzele učešće.

73 ekipe su u šest kategorija prezentovale dobar i kvalitetan nogomet sve do samog finala što je publika znala dobro i nagraditi. Prelazni pobjednički pehar je otišao MNK Begoil iz Gornjeg Rahića. Drugo mjesto osvojila je ekipa  Zlatara Kakeš a treće ekipa Futsal Doborovci.

“Za sve ekipe smo pripremili nagrade u svim konkurencijama, kao i pojedinačne. Za seniore je najbolji strijelac bio Miralem Golać iz ekipe Begoil, najbolji golman je Bilal Spahić iz ekipe Zlatara Kakeš, najboljim igračem turnira proglašen je Miralem Golać” rekao je Mevludin Mahmić, predsjednik takmičarske komisije.

Organizatori su zadovoljni načinom na koji je turnir protekao, i takmičarski i memorijalni dio.

“Posebno su mi se svidjele utakmice koje su igrali veterani u Memorijalnom turniru Ibrahim Kevrić Mazalo. Sve u svemu opravdana je  kvalitetna organizacija i ovogodišnjeg turnira” rekao je Izet Banda, predsjednik Nogometnog saveza Brčko distrikta BiH.

Turnir je bio izuzetno posjećen od strane publike tokom svakog dana njegovog trajanja što svakako svjedoči da turniri poput ovoga trebaju našem gradu.

Još vijesti iz ove kategorije