VIRTUAL ROAD auto-moto magazin 

VR MAGAZIN – FERRARI LAFERRARI dostiže cijenu do 8.5 miliona dolara

Istina je veoma jasna – hiperautomobili ovih dana imaju nevjerovatno visoke cijene, ali platiti 8.5 miliona dolara za jedan LaFerrari je čak i prema tim standardima previše…

Ali ipak, to je procenjena vrijednost LaFerrari Aperta modela, koji će se uskoro naći na aukciji koja će se u organizaciji RMSothebys’ održati u Arizoni 17.januara. Najniža procjena koja je došla uz ovaj model iznosi nevjerovatnih 6.5 miliona dolara.

Po toj cijeni, osoba koja ponudi najviše novca dobiće jedan od samo 210 primjeraka italijanskog superautomobila iz Maranelo proizvodnje. Ovaj model je poslat u Ferrari salon na Beverli Hilsu prošle godine, a na sebi nosi Nero Daytona farbu sa akcentima crvene boje. Pritom, on je opremljen svim mogućim ekstra dodacima, uključujući i puni karbonski paket.

Italijanski hibridni superautomobil ima samo 2.414 pređenih kilometara na odometru. To se može smatrati samo dobrim vjestima za sve one koji su dovoljno srećni da imaju novca da plate njegovu punu cijenu, jer će dobiti priliku da uživaju u novom egzotičnom modelu koji jedva da je vožen, ali je uprkos tome servisiran ranije ovog meseca, kao dio priprema za aukciju.

Ovaj LaFerrari Aperta model prate svi njegovi originalni aksesoari, poput navlake za automobil, gornjeg pokrivača, vlasničkog uputstva i rezervnog ključa. Pored toga, budući vlasnici ne moraju brinuti da je farba na ovom modelu negdje pohabana, jer je prozirni sloj nanijet na prednji dio ovog automobila, sa ciljem stvaranja dodatnog zaštitnog sloja.

Skupocjen koliko jeste, ovaj primjerak LaFerrari Aperta nije najskuplji ikada prodat. Finalni model iz ovog opsega dobio je svog vlasnika prošle godine, koji je bio voljan da plati neverovatnih 9.98 miliona dolara.

Još vijesti iz ove kategorije