Brčko 

Vlada nastavlja da sufinansira projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”

Vlada Brčko distrikta okončala je danas 69.redovnu sjednicu. Sa dnevnog reda , zbog dorade, povučena je tačka koja se odnosila na nacrt izmjena i dopuna zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima u Brčkom. Odobrene su smjerenice za izradu nacrta zakona o izmjeni zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu kao i nastavak sufinansiranja projekata koji se odnose na Jačanje mjesnih zajednica.

Troškove uređenja i postavljanja podloge na igralištu u naselju Eš kao i postavljanje vještačke trave kod objekta Mjesne zajednice Ilićka sufinansirat će sa  30 0dsto od ukupne vrijednosti projekata  koja iznosi 65 hiljada maraka. Dio su projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Blažić je podsjetio da se projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”  u Brčkom provodi već tri godine, nakon što je Vlada  potpisala memorandum sa UNDP-ijem. Finansiraju ga vlade Švajcarske i Švedske. U njega je uključeno 120 mjesnih zajednica iz cijele BiH , od kojih je šest iz Brčkog.

Vrijednost tih projekata bila je oko 400 hiljada maraka. Realizovani su u okviru prve faze projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Druga faza tog projekta počinje sljedeće godine.

Još vijesti iz ove kategorije