Brčko 

Akcija „CER“: Određen pritvor osumnjičenom Z.M. (31) koji se nalazio u bjekstvu

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali Z.M. (31) nakon što je u utorak uhapšen poslije 15-dnevnog bjekstva , a za kojim je bila raspisana potjernica u policijskoj akciji CER., saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Ukupan broj pritvorenih lica nakon ove akcije povećao se na sedam. Z.M. se sumnjiči da je  u organizovanoj grupi, otkrivenoj u akciji CER, vršio nezakonitu nabavku i prodaju opojnih droga.

Podsjećamo, policijska akcija Cer sprovedena je 24.septembra na području Brčkog, Posavskog I Tuzlanskog kantona I bila je usmjerena protiv 23 lica, a radi prikupljanja, istraživanja  I suzbijanja neovlaštenog prometa opojnih droga I oružja. Uhapšeno 17 lica, među kojima je bio I jedan pripadnik brčanske policije,  I dva bivša pripadnika drugih policijskih agencija. Za pet lica raspisana je potjerica.

Tokom pretresa osumnjičenih, objekata i vozila koje koriste pronađeno je I oduzeto tri kilograma  amfetamina ulične vrijednosti veće od 40 hiljada maraka, 300 grama marihuane vrijednosti dvije hiljade maraka , ekstazi I druge medicinske opojne droge, mobilni telefoni, sim kartice, vage, te 16 hiljada maraka novca u različitim apoenima proisteklih iz prodaje droge.

Još vijesti iz ove kategorije